Националната служба за съвети в земеделието обяви обществена поръчка за купуване

...
Националната служба за съвети в земеделието обяви обществена поръчка за купуване
Коментари Харесай

Службата за съвети в земеделието си купува 35 коли за 1,2 млн. лева -

Националната работа за препоръки в земеделието обяви обществена поръчка за пазаруване на 35 нови коли за общо 1 227 450 лв.. От изискванията в поръчката може да се направи извод, че марката, която ще се купи, е избрана.

Поръчката е открита през днешния ден, а крайният период за подаване на предложения е 15 септември. Средната цена за автомобил е 35 070‬ лв., като в нея влизат и всички такси и разноски, свързани с регистрация в КАТ. 

Според минималните механически и градивни условия, ергономичност, обитаемост и техническа хармония колите би трябвало да са хечбек или SUV, междуосието да е най-малко 2600 мм., клиърънс – най-малко 170 мм., а екологична норма да е EURO 6.

Средният разход на гориво би трябвало да е най-много 7 литра на 100 километра. Работният размер на мотора – най-малко 990 куб. см., минималната мощ би трябвало да е 60 kW, а оптималната – 100 kW. 

Прави усещане, че предавателната кутия е заложено да бъде " механична, най-малко 6-степенна + задна ". Тъй като при ръчните скоростни кутии (с екзотични изключения) няма трансмисии с повече от 6 предавки, очевидно съществуването им е наложително изискване, а не най-малко.

Към автомобила би трябвало да има и спомагателен комплект 4 (четири) брой гуми с джанти, с размер - еднакъв на фабричния, според от сезона и гумите, с които е оборудван автомобила. 

Всички коли би трябвало да бъдат от един и същи марка, модел и производител, като гореописаните характерности би трябвало да бъдат спазени за всеки един поотделно.

Според експертите, с които OFFNews беседва, минималните механически спецификации на колите дават отговор в по-голямата си част на избран модел Dacia, на Peugeot, както и на някои модели на други френски, немски и азиатски марки. Заложената цена обаче дава отговор на ценовия диапазон на колите на Dacia. Преглед в формалния уебсайт на румънската марка у нас, демонстрира, че базовите цени на хечбека с нараснал клирънс стартират от 27 440 лв., а в по-високото равнище на съоръжение - 28 940 лв..

Относно системите и оборудването за сигурност е заложено: 
Електронна система за надзор на стабилността /ESP/. Антиблокираща спирачна система /ABS/ с електронно систематизиране на
спирачното изпитание /EBD/. Система за надзор на сцеплението. Спирачен помощник. Ляво ситуиран волан. Въздушни възглавници – най-малко 4 (четири) на брой. Огледало за назад виждане със система срещу заслепяване. Триточкови (минимум) защитни колани за всички места в автомобила. Странични електрически огледала.
При доставката колите би трябвало да са заредени с най-малко 10 литра гориво. До първите шест месеца от сключването на контракта би трябвало да се доставят най-малко 20 коли, а останалите - в идващите шест месеца. Регистрацията в КАТ би трябвало да се извърши в период до 14 календарни дни, считано от датата на сключване на приемо-предавателния протокол, с който е удостоверена доставката. 

Националната работа за препоръки в земеделието е основана преди 22 години, а главните й функционалности са да дава профилирани съвещания в региона на земеделието; да оказва консултантска помощ на земеделските стопани, сдружения и други организации, свързани със земеделието; дава гратис консултантски услуги посредством разнообразни подмерки; да подкрепя прехвърлянето и приложението на научните и на практика постижения в региона на земеделието; да провежда и прави образование на аграрни производители и да прави лабораторни изпитвания, свързани с главната активност на НССЗ по цени, нормативно избрани до размера на осъществените разноски според утвърден от изпълнителния шеф ценоразпис.

Настоящият шеф на службата Любомир Маринов е назначен пред 2009 година от тогавашния министър на земеделието Мирослав Найденов. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР